Bladeren
Bekijk
Zoek
De verleiding van de fles in Metropolis Radio - 06-02-2012

Deze week in de Metropolisrubriek van Villa VPRO op Radio 1: de verleiding van de fles. Comazuipen, drank achter het stuur, krimpende hersenen, geweld voor losgeslagen supporters: alcohol heeft nogal wat bijwerkingen die flink wat overlast kunnen opleveren.

Volgens de Canadese politie komt comazuipen onder jongeren veel voor, al ontbreken cijfers. In Metropolis Radio gaan we naar India, waar de lokale middenstand maatregelen heeft getroffen tegen overmatige drinkers.

Luister hieronder de uitzending van maandag 30 januari.Get the Flash Player to see this player.Maar dan India, daar hebben ze de problemen met alcohol in de deelstaat gujarat heel simpel uitgebannen. Door het compleet te verbieden. Ware het niet dat vlakbij een eilandje ligt dat zich niet aan de regels hoeft te houden. Aletta Andre doet verslag.

Luister hieronder de uitzending van dinsdag 31 januari.Get the Flash Player to see this player.Maar dan Spanje: Een echt wijnland, waar ze zich laten voorstaan op een verantwoorde manier van alcoholgebruik. Maar er is iets aan het veranderen. Lex Rietman doet verslag.

Luister hieronder de uitzending van woensdag 1 februari.Get the Flash Player to see this player. Maar hoe gaan ze met alcohol om in het grootste islamitische land ter wereld, Indonesië? Want ook daar lusten ze wel een biertje, ontdekte Wilma van der Maaten in Jakarta. Al is daar wel stevig verzet tegen.

Luister hieronder de uitzending van donderdag 2 februari.Get the Flash Player to see this player.

Beluister ook de uitzendingen over aandacht voor antibiotica, rellende pubers en politieke leiders.
Metropolis Radio wordt van maandag tot en met donderdag uitgezonden op Radio, 15.40 als onderdeel van Villa VPRO.


Reacties (0)
Reageer
Nieuws
Nog meer Metropolis?
Reageren op het programma? Klik hier
Volg Metropolis via TwitterTwitterRSS feedRSS
Volg Metropolis op FacebookFacebookMetropolis vodcast RSSvodcast
Volg het Metropolis Youtube kanaalYoutubeInschrijven voor de nieuwsbrief van Metropolis TVnieuwsbrief
En plaats de Metropolis jukebox
op je eigen pagina!