Bladeren
Bekijk
Zoek
De wereld van puistige pubers en twijfelende tieners - 09-02-2012

Terwijl sommige pubers in Nederland nog met poppen spelen, gaan hun leeftijdsgenoten in Pakistan als travestiet door het leven. In deze aflevering verschillende tieners die typische puberproblemen hebben.

Akshay in Pakistaan is op zijn zestiende al veel met jongens bezig. Hij weet al van kleins af aan dat hij niet op meisjes valt, maar toen in de puberteit zijn hormonen op hol sloegen kon hij het niet langer verbergen. Nu zoekt hij zijn toevlucht bij ladyboy Kiran die hem introduceert in de wereld van de travestie.

Myrtle op de Filippijnen is meer een einzelganger en hoeft niet zo nodig ergens bij te horen. Liever gaat ze naar school verkleed als haar favoriete tekenfilmfiguur. Met haar grote blonde pruik en strakke latex jurkje lijkt ze aan de buitenkant weinig op een typische onzeker tiener. "Ik wil anders zijn dan anderen," aldus Myrtle. Dat sleept haar door de puberteit.

Get the Flash Player to see this player.   

Een andere overlevingsstrategie is simpelweg vasthouden aan je kinderjaren. Chany uit Amsterdam speelt op haar 18de nog steeds met poppen. Niet zomaar poppen, maar bijzondere Japanse ball jointed dolls die soms wel 500 euro kosten. Geen kinderspel dus, maar iedere cent waard als je bedenkt dat Chany hierdoor een heel gelukkige tiener wordt. 

Toch zijn niet alle pubers zo vrij hun eigen weg te gaan. De Zulu's in Zuid-Afrika houden hun losbandige tienerdochters in toom met een maagdelijkheidstest. De 14-jarige Thando is vandaag aan de beurt en mevrouw Thembesile kijkt onder haar rokje om te zien of zij zich niet  heeft laten verleiden door de knappe jongens uit haar klas. 

Metropolis duikt in de wereld van puistige pubers en twijfelende tieners. Donderdag 16 februari om 21.00 uur op Nederland 3. 

 
Reacties (1)
Reageer
Nieuws
Nog meer Metropolis?
Reageren op het programma? Klik hier
Volg Metropolis via TwitterTwitterRSS feedRSS
Volg Metropolis op FacebookFacebookMetropolis vodcast RSSvodcast
Volg het Metropolis Youtube kanaalYoutubeInschrijven voor de nieuwsbrief van Metropolis TVnieuwsbrief
En plaats de Metropolis jukebox
op je eigen pagina!