Bladeren
Bekijk
Zoek
I love my animal - 17-01-2012

Wie de mensen leert kennen, gaat van dieren houden. Zo denken veel van de mensen die in deze aflevering voorbij komen. Want onze lokale correspondenten gaan deze week op bezoek bij echte dierenliefhebbers.

In Armenië ontmoeten we Garek. Hij erfde de liefde voor slangen van zijn oma en in de loop der jaren ontwikkelde hij een opmerkelijke eigenschap: hij is immuun geworden voor slangengif.

Veel wereldburgers hebben een hechte band met hun huisdier, zo ook Carolyn in Estland. Alleen houdt zij niet van een gewone kat of hond, maar deelt ze haar huis met Rafi, haar 120 kilo zware varken. Nog bonter maken ze het in Burkina Faso, waar in sommige plattelandsdorpjes een heilige status wordt toegekend aan krokodillen. De reptielen lopen vrij rond door de straten en de kinderen leren zelfs zwemmen door de beesten bij hun staart vast te houden. En bekijk hieronder vast het filmpje uit Cambodja waar ze graag hele grote enge spinnen eten.

Get the Flash Player to see this player.

Ook in Nederland treffen we mensen die het beste met de beestjes voor hebben. Want naast voedselbanken voor mensen telt ons land inmiddels ook vier voedselbanken speciaal voor dieren. Ina uit Zaandam gaat iedere week langs de lokale dierenvoedselbank zodat ook haar hond tijdens de crisisjaren niet op een lege maag pootjes hoeft te geven. 

In Katzwijm voor een krokodil en bijzonder goede hondenlevens. Metropolis over dierenliefhebbers. Donderdag 19 januari om 21.00 uur op Nederland 3.


Reacties (0)
Reageer
Nieuws
Nog meer Metropolis?
Reageren op het programma? Klik hier
Volg Metropolis via TwitterTwitterRSS feedRSS
Volg Metropolis op FacebookFacebookMetropolis vodcast RSSvodcast
Volg het Metropolis Youtube kanaalYoutubeInschrijven voor de nieuwsbrief van Metropolis TVnieuwsbrief
En plaats de Metropolis jukebox
op je eigen pagina!