Bladeren
Bekijk
Zoek
Onze correspondent Mogib verslaat de onrust in Jemen - 10-05-2011

Mogib, onze correspondent in Jemen, doet sinds het uitbreken van anti-regeringsdemonstraties in januari verslag van de onrust in zijn land. Hij stelde de volgende reportages beschikbaar aan Metropolis:

The Cost of Freedom 

President Ali Abdullah Saleh is al 32 jaar aan de macht in Jemen. De kritiek is dat hij meer regeert als een koning dan als president. De bevolking, en met name de jeugd, zint op een revolutie, maar de demonstraties worden vaak hardhandig uiteen geslagen. Waarschuwing: sommige beelden in deze reportage kunnen als schokkend worden ervaren.

Get the Flash Player to see this player.

 

Spider Web or Tribes?

Hoe groot is de rol van de sociale media in het ontstaan en het voeden van de protesten in Jemen? Mogib ondervindt dat de rol van het internet groeit, maar dat de impact, dankzij het grote aantal digibeten in het land, niet zo groot is als bij de demonstraties in Egypte en Tunesië. De Jemenitische stammen blijken van groter belang.

Get the Flash Player to see this player.

 

Women Challenging Chains

De anti-regeringsdemonstraties in Jemen zijn niet alleen een mannelijke aangelegenheid. Ook Jemenitische vrouwen gaan de straten op om hun stem te laten horen. Ze strijden niet alleen voor een nieuwe regering, maar ook voor gelijke rechten. Zolang ze die nog niet hebben, moeten de vrouwen echter gescheiden van de mannen demonstreren.

Get the Flash Player to see this player.


Reacties (8)
Reageer
Nieuws
Nog meer Metropolis?
Reageren op het programma? Klik hier
Volg Metropolis via TwitterTwitterRSS feedRSS
Volg Metropolis op FacebookFacebookMetropolis vodcast RSSvodcast
Volg het Metropolis Youtube kanaalYoutubeInschrijven voor de nieuwsbrief van Metropolis TVnieuwsbrief
En plaats de Metropolis jukebox
op je eigen pagina!